lovagi-erények-wikipédia
Thu, 27 Oct 2022 18:20:10 +0000

Létrehozott Louis XVI in 1791, ez által megszerzett Napoleon I er in 1806. A többi bútor különösen egy Riesenernek tulajdonított XVI. Lajos hengerasztalból áll, nyilakkal, Ravrio által 1808-ban készített aranyozott bronztűzből, 1810- ből származó Bellanger-szőnyegből, amelyet a restaurálás során átalakítottak. Két mahagóni fotel szfinxszel és Jacob Frères betétjei, mahagóni székei és rácsos háttámlája Jacob-Desmalter, valamint egy mahagóni asztali karosszék, amelyet Marcion 1806-ból származó. Az öt felső ajtót grisailles díszíti: hármat a Sauvage készített 1786-ban, míg a két másik ( Parque és Victoire) Lussigny készítette 1810-ben. A Royal Apartments szárnya Az úgynevezett Wing "királyi lakások" a XVI. Században épültek a régi középkori vár nyomában, amely az ovális pályát veszi körül, az ovális udvar körül. A 1565, Catherine de Médicis megduplázódott a főépület szomszédságában a Jardin de Diane, ezzel is növelve a lakások száma. A belső megy keresztül különböző módosításai a XVI th a XIX th században.

  1. Fontainebleau kastélya és parka canada goose
  2. Fontainebleau kastélya és parka canada
  3. Fontainebleau kastely és parka women
  4. Mindenütt jóóó: Fontainebleau kastély (Château de Fontainebleau) - Fontainebleau, Franciaország

Fontainebleau kastélya és parka canada goose

fontainebleau kastely és parka hotel

1594) Öltözködő nő (a fontainebleau-i iskola egyik festőjétől, 1585–1595) A bálterem mennyezete II. Henrik és szeretője, Diane de Poitiers jelképeivel Faragott fapanel I. Ferenc jelképével, a szalamandrával (I. Ferenc-galéria) Napóleon tróntermének mennyezete A Szt. Lajos-terem mennyezete (18. század) Ajtó feletti dekoráció Marie-Antoinette budoárjában Marie-Antoinette számára rendelt ágy, amely csak a kivégzése után készült el ForrásokSzerkesztés ↑ a b Salmon, Xavier, Fontainebleau - Vraie demure des rois, maison des siécles, 7. o. ↑ a b Salmon, 8. o. ↑ Salmon, 9. o. ↑ Histoire de la salle de jeu de paume de Fontainebleau. [2008. június 25-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2007. március 19. ) ↑ Archivált másolat. [2014. május 17-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2020. április 22. ) ↑ a b Salmon, 10. o. ↑ Salmon, 12. o. ↑ Мезин С. А. Взгляд из Европы: французские авторы XVIII века о Петре I. Саратов, 2003. (In Russian). ↑ Buvat J. Journal de la régence.

Fontainebleau kastélya és parka canada

fontainebleau kastely és parka reviews

Fontainebleau kastely és parka women

A helyiség játékszobaként is funkcionált; erről árulkodik a korabeli bagatelle-játék és egy mechanikus zongora. [38]A császárné a múzeumon kívül a XV. Lajos-szárny földszintjén 1868-ban berendezett egy kis lakkszalont (Cabinet de laque), ahol szintén kelet-ázsiai lakkműtárgyakat helyeztek el. Ez volt a kastély utolsóként berendezett helyisége a császárság bukása és a múzeummá való átalakítás előtt. [38] I. Napóleon múzeumaSzerkesztés A Napóleon-múzeumot 1986-ban hozták létre a Becsület-udvar jobb oldalán lévő szárnyban, ahol az Első császárság hercegeinek lakosztályai találhatóak. Megtekinthetőek Napóleon és családtagjainak portréi, a császár kitüntetései, a koronázásán viselt ruhája, az ekkor viselt aranykoszorú egy levele, valamint a császár étkezéseinél használt porcelán étkészletek és dísztárgyak; fiának bölcsője és játékai. Kiállítottak néhány, a hadjáratok során gyűjtött emléktárgyat, tábori sátra és berendezésének másolatát is. [21] A Szentháromság-kápolnaSzerkesztés A Szentháromság-kápolna építését I. Ferenc uralkodásának vége felé kezdték el a régi kolostori kápolna helyén.
fontainebleau kastely és parka

Mindenütt jóóó: Fontainebleau kastély (Château de Fontainebleau) - Fontainebleau, Franciaország

Mi így veszi aranyozott fa konzolokat oroszlánfej kelt 1808 aranyozott fa candelabras Jacob Desmalter és girandoles felszerelni Thomire a 1808, négy harcos motívum gyertyatartó által Thomire ből 1808, káromkodás-táblázat-ből 1813, valamint a Birodalom stílusú fáklyák, XVI. Lajos korabeli tüzek és egy falióra, amelyet Lepaute készített 1808-ban. A helyiségben Chaumont csillárok, XVI. Lajos stílusú vászon és vászon is található, amelyet Boulard, Rode és Chatard készített 1805-ben, katonai motívumokkal díszített Savonnerie szőnyeg, amelyet 1811 és 1813 között készítettek Saint-Ange építész rajzai után. mintájára, hogy Napóleon hálószobájában a Tuileriák és Louis XVI stílusú aranyozott fa összecsukható ajtók által készített Hauré, Sēne és Vallois a Marie-Antoinette játékszoba Compiègne az 1786-ban - 1787-ben. Feladószekrény Ez a kis szekrény (egykori szoba a király első komornyik) között helyezkedik el a trónterem és a tanács terem, díszített faáru megerősített arany és panelek festett virágmotívumokkal és a madarak által Alexis Peyrotte a 1753, van egy kis vörös márvány kandalló, ahol szisztematikusan elégették azokat a küldeményeket, amelyeket nem kellett archiválni.

  • Fontainebleau kastely és parka men
  • Fontainebleau kastely és parka 2
  • Dr. Hantosi Eszter nőgyógyásznak van magánrendelése Pécsen, ha igen, hol és...
  • Hotel helikon szálloda keszthely
  • Burger king éttermek
  • ÖNKORMÁNYZATI HÍREK JÚNIUS XVI. ÉVFOLYAM 6. SZÁM - ÁRA: 90 FT - PDF Free Download
  • Fontainebleau kastélya és parka canada goose
  • Mindenütt jóóó: Fontainebleau kastély (Château de Fontainebleau) - Fontainebleau, Franciaország
  • Fontainebleau kastely és parka 3