elektromos-nyakörv-vélemények
Thu, 27 Oct 2022 20:00:12 +0000
(3) Ez a cikk nem érinti az (EU) 2016/679 rendelet, valamint az (EU) 2016/680 és a 2002/58/EK irányelv alkalmazását. 10. cikk Egyéb eszközökön keresztül, eltérő feltételek mellett történő kínálat korlátozása (1) Amennyiben szolgáltatásuk nyújtása során az online közvetítő szolgáltatók korlátozzák az üzleti felhasználókat abban, hogy ugyanazon árukat és szolgáltatásokat különböző feltételek mellett, az említett szolgáltatásoktól eltérő eszközök segítségével kínálják a fogyasztóknak, akkor szerződési feltételeik között fel kell tüntetniük e korlátozás okait, és ezeket könnyen hozzáférhetővé kell tenniük a nyilvánosság számára. Ezek az okok magukban foglalják az említett korlátozások főbb gazdasági, kereskedelmi vagy jogi szempontjait. (2) Az (1) bekezdésben szereplő kötelezettség nem érinti az említett korlátozások tekintetében az olyan tilalmakat vagy korlátozásokat, amelyek olyan egyéb uniós jogi aktusok vagy az uniós joggal összhangban álló tagállami jog alkalmazásából következnek, amelyek az online közvetítő szolgáltatókra alkalmazandók.

D.A.S. JogSzerviz: amit a felmondási időről tudni kell

romantikus filmek fiataloknak

Ilyen helyzetekben különösen fontos, hogy az online keresőprogram-szolgáltató átlátható módon járjon el, és leírjon minden olyan, akár jogi, kereskedelmi vagy műszaki jellegű megkülönböztetett bánásmódot, amelyet a maga, vagy az általa irányított üzleti felhasználó által kínált árukkal vagy szolgáltatásokkal kapcsolatban a versenytárs kereskedelmiweboldal-használók által kínáltakhoz képest gyakorolhat. Az arányosság biztosítása érdekében e kötelezettség az általános online keresőprogramok szintjén alkalmazandó, nem pedig az e szolgáltatások segítségével kínált egyes áruk vagy szolgáltatások szintjén. (32) E rendelet egyes szerződéses feltételek szabályozását célozza, különösen kiegyensúlyozatlan alkupozíció fennállása esetében, annak biztosítása érdekében, hogy a szerződéses kapcsolatok a jóhiszeműség és tisztesség alapján alakuljanak. A kiszámíthatóság és az átláthatóság megköveteli, hogy az üzleti felhasználók valós lehetőséget kapjanak arra, hogy megismerjék a szerződési feltételekben bekövetkező módosításokat, amelyek ezért nem alkalmazhatók visszamenőleges hatállyal, kivéve, ha jogi vagy szabályozási kötelezettségből fakadnak, vagy az említett üzleti felhasználók számára előnyösek.

Tippek munkahelyváltáshoz

Az online közvetítő szolgáltatóknak adott esetben jóhiszemű együttműködést kell tanúsítaniuk ezen adatgyűjtés megkönnyítése érdekében. (48) Az érintett szolgáltatók vagy az azokat képviselő szervezetek vagy egyesületek által kidolgozott magatartási kódexek hozzájárulhatnak e rendelet megfelelő alkalmazásához, ezért ösztönözni kell azokat. Az ilyen magatartási kódexek megszövegezésekor a valamennyi érdekelt féllel folytatott konzultáció során figyelembe kell venni az érintett ágazatok sajátos jellemzőit, valamint a kkv-k sajátos jellemzőit. A magatartási kódexeket objektív és megkülönböztetéstől mentes módon kell megfogalmazni. (49) A Bizottságnak rendszeres időközönként értékelnie kell e rendeletet, és szorosan nyomon kell követnie annak az onlineplatform-gazdaságra gyakorolt hatásait különösen annak megállapítása céljából, hogy a technológiai és kereskedelmi feltételek változásai tükrében szükség van-e azok módosítására. Ennek az értékelésnek ki kell terjednie az üzleti felhasználókra gyakorolt azon hatásokra, amelyek az online közvetítő szolgáltató által egyoldalúan meghatározott szerződési feltételekben szereplő, kizárólagosan alkalmazandó jogra és vitarendezési fórumra vonatkozó rendelkezések általános alkalmazásából eredhetnek.

Munkavégzés alóli mentesítés munkavállalói felmondás esetén

(5) Az online_közvetítő_szolgáltatóknak gondoskodniuk kell arról, hogy az online_közvetítő_szolgáltatáson keresztül árukat vagy szolgáltatásokat nyújtó üzleti_felhasználó személye egyértelműen látható legyen. 3. (5) Az online_közvetítő_szolgáltatóknak gondoskodniuk kell arról, hogy az online_közvetítő_szolgáltatáson keresztül árukat vagy szolgáltatásokat nyújtó üzleti_felhasználó személye egyértelműen látható legyen. 4. cikk Korlátozás, felfüggesztés és megszüntetés(1) Ha egy online_közvetítő_szolgáltató úgy dönt, hogy korlátozza vagy felfüggeszti online_közvetítő_szolgáltatását valamely adott üzleti_felhasználó számára annak egyes árui vagy szolgáltatásai tekintetében, akkor a korlátozás vagy felfüggesztés hatályossá válását megelőzően vagy azzal egyidejűleg, tartós adathordozón közölnie kell döntésének indokolását az érintett üzleti_felhasználóval. (2) Ha egy online_közvetítő_szolgáltató úgy dönt, hogy teljes mértékben megszünteti online_közvetítő_szolgáltatásnyújtását valamely üzleti_felhasználó részére, legalább 30 nappal a megszüntetés hatálybalépését megelőzően, tartós adathordozón közölnie kell döntésének indokolását az érintett üzleti_felhasználóval.

  1. Kiderült mi lett 2017-ben az év alkalmazása az App Store-ban! | iSzerelés
  2. Kumulált szó jelentése
  3. D.A.S. JogSzerviz: amit a felmondási időről tudni kell
  4. Munkavállalói rendes felmondás – Jogi Fórum
  5. Mennyibe kerül a fogszabalyzoó 18 év felett resz
  6. Felmondási időtől való eltekintés - Adózóna.hu
  7. Tippek munkahelyváltáshoz
  1. Török kft kaposvár
  2. K and h biztosító
  3. Ferroport fedett átrakó és raktározó kft online
  4. Suzuki vitara hybrid
  5. Magnézium hiány tünetei
  6. Diploma nyelvvizsga nélkül
  7. Skoda octavia szélesség 19
  8. S10e teszt video
  9. Ántsz ellenőrzési szempontrendszer 2017 enterprise
  10. Love island nyertese de
  11. A jövő iskolája rajzpályázat