lovagi-erények-wikipédia
Fri, 11 Nov 2022 14:54:03 +0000

A dokumentumszerűen megírt, ám rendkívül izgalmas, regényes formában tálalt, elgondolkoztató történet gondos zoológiai tanulmányokon alapul ugyan, de a realitás és a fantáziavilág mezsgyéjén játszódik. Méret [mm]:125 x 182 x 34 Robert Merle Robert Merle (1908–2004) egyetemi tanulmányait követően harcolt a második világháborúban, s három évet német hadifogságban is eltöltött. A háborús élményeit feldolgozó, Két nap az élet című, első regénye 1949-ben rögtön a legrangosabb francia irodalmi elismerést, a Goncourt-díjat nyerte el. A fantasztikus köntösbe bújtatott, politikai és társadalmi problémákat feszegető elbeszélései mellett a 13 kötetes Francia história című történelmi regénysorozata Magyarországon is az egyik legnépszerűbb francia szerzővé avatta: könyveiből haláláig összesen 3, 5 millió példány kelt el itthon.

  1. Street
  2. And sons
  3. Robert Merle: Állati elmék (Európa Könyvkiadó, 1969) - antikvarium.hu

Street

A feszültség egyre fokozódik, a kis kutatócsoporton belül is: szerelmi párbajok, titokzatos letartóztatások követik egymást, és végül egy szép napon eltűnnek a beszélő delfinek. Elszöktek? Vagy elrabolták őket? Kik a tettesek? Milyen titkos célból hajtották végre az akciót? A rejtélyes és megdöbbentő eseményekre csak a... Tovább Valahol Florida napsütötte kék ege alatt, az Atlanti-óceán partvidékén Sevilla professzor vezetésével izgalmas delfinkísérletek folynak. Elszöktek? Vagy elrabolták őket? Kik a tettesek? Milyen titkos célból hajtották végre az akciót? A rejtélyes és megdöbbentő eseményekre csak a beszélő delfinek tudnának fényt deríteni. Vajon sikerül-e megtalálni őket? Vissza Témakörök Szépirodalom > Regény, novella, elbeszélés > Az író származása szerint > Európa > Franciaország Szépirodalom > Regény, novella, elbeszélés > Tartalom szerint > Állatregények Szépirodalom > Regény, novella, elbeszélés > Tartalom szerint > Politikai regények Szépirodalom > Regény, novella, elbeszélés > Tartalom szerint > Utópisztikus regények Robert Merle Robert Merle műveinek az kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Robert Merle könyvek, művek Állapotfotók Védőborító nélküli példány.

  1. Robert merle állati elmék ii
  2. Robert merle állati elmék st
  3. Fény utcai piac nyitvatartás
  4. Étterem adatbázis - Gastro.hu
  5. Könyv: Robert Merle: Állati elmék
  6. Kinyitható kanapé jysk
  7. Ezoterikus programok - 2022 június - Asajah
  8. Robert merle állati elmék md

A nagy bajom a könyvvel az volt, ahogy megírta Merle. Nagyrész gyakorlatilag minimálisan központozott, féloldalnyi mondatszörnyekből állt, amiről nem tudtam eldönteni, hogy mi célt is szolgál. A lehallgatókészülékek átirata? Nem, mert van két-három kihallgatási jegyzőkönyv, úgyhogy nem ezért. A szereplők belső monológja? Esetleg, mert vannak ezekben személyes gondolatok is, és párbeszédek, de ide-oda váltanak a nézőpontok, tehát az sem. Eh, mindegy is, miért ilyen, rendkívül bosszantó és fárasztó volt, így minden jó ellenére nem tudok több csillagot adni rá. Népszerű idézeteknage>! 2011. augusztus 15., 16:23 U: Most, hogy beszélni tud, delfinnek vagy embernek tartja magát? FA: Delfin vagyok. U: Azt mondják, a delfinek nagyon barátságosak az emberhez: igaz ez, Fa? Maga szereti az embereket? FA: Igen, nagyon. (Nyomatékosan megismétli:) Nagyon. U: Miért? FA: Mert jók, mert simák, mert kezük van, és mindenféléket tudnak készíteni. U: Szeretné, ha magának is volna keze? FA: Nagyon szeretném.

And sons

robert merle állati elmék hill

231. oldalRobert Merle: Állati elmék 84% Említett könyvek Henry David Thoreau: WaldenKarel Čapek: Harc a szalamandrákkalVercors: Tropi-komédiaHasonló könyvek címkék alapjánStephen King: Éjszakai műszak 89% · ÖsszehasonlításH. G. Wells: Dr. Moreau szigete 85% · ÖsszehasonlításH. Wells: Szörnyetegek szigetén 79% · ÖsszehasonlításH. Wells: Világok harca 79% · ÖsszehasonlításMary Shelley: Frankenstein 82% · ÖsszehasonlításMichael Crichton: Az Androméda-törzs 83% · ÖsszehasonlításMary Shelley – Percy Bysshe Shelley: Frankenstein / Válogatott versek 72% · ÖsszehasonlításWilliam R. Forstchen: Egy másodperccel később 87% · ÖsszehasonlításDavid Mitchell: Felhőatlasz 86% · ÖsszehasonlításStephen King: 11/22/63 92% · Összehasonlítás

Robert Merle: Állati elmék (Európa Könyvkiadó, 1969) - antikvarium.hu

robert merle állati elmék brown

Több olyan rész van, ami már nem igazán érdekes, Merle annyira próbált regényt is írni-fikciót megjeleníteni- és korrajzot is-ez így egybeolvasztva nem az igazi. Tiszteletre méltó az író humanizmusa, látásmódja, rendkívül érdekes a delfinek témája is, ezért megadtam most a négy csillagot, imádom a delfineket és Merle más könyveit is szerettem. A Francia história 13 kötetét nem olyan rég olvastam, majdnem mind igen jó művek, valamint érdekes lenne még két könyvét újraolvasni, melyekre szívesen emlékszem, lehet azokat is másképp értékelném, ki tudja. / A sziget, Malevil / Várólistázom A bálvány c. könyvet, a történelmi regényben nem csalódom, úgy hiszem. 10 hozzászóláscsillagka P>! 2016. április 24., 19:54 Robert Merle: Állati elmék 84% Felértékeltem:) talán nem véletlenül tartottam magam tudatosan távol ettől a könyvtől legalább 30 évig. Amikor tizenöt éves korom körül a kezembe került (lehet hogy hamarabb) ő volt a nagybetűs szabadság. Mai napig nem értem, hogyan kerülte ki az akkori még azért elég kemény cenzúrát, de az első olyan olvasmányom volt ahol megjelent a szabad választás ígérete, a határtalan lehetőség és a tudatosság alternatívája.

robert merle állati elmék dmdamedia